Soorten leningen

Indien u geld wilt lenen, kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende leenvormen. De meest voorkomende soorten leningen hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Wilt u meer informatie over een leenvorm, dan dient u op de link onder de tekst te klikken. 

Doorlopend krediet:
Een doorlopend krediet is een leningsvorm waarbij vooraf de kredietlimiet wordt vastgesteld. De maandelijkse termijn bestaat uit een rente- en aflossingsgedeelte, waarbij de rente variabel is. Tussentijds is het mogelijk om weer op te nemen van het krediet tot aan de afgesproken kredietlimiet. De looptijd van de lening is dan ook afhankelijk van de bedragen die opgenomen worden en het gedeelte dat afgelost wordt.

Persoonlijke lening:
De persoonlijke lening is een leningsvorm waarbij de klant kiest voor een bepaalde looptijd, de hoogte van het krediet en een rentetarief. Vervolgens wordt de vaste maandtermijn bepaald. De maandelijkse betaling kent een rente- en aflossingscomponent.

Aflossingsvrije krediet:
Een aflossingsvrije lening kan goed van pas komen indien u een groot bedrag nodig heeft, maar niet op korte termijn wilt aflossen. De lasten van een aflossingsvrije lening zijn veelal lager dan niet aflossingsvrije leningen. Bij een aflossingsvrije lening betaald u namelijk alleen rente en geen aflossing.

WOZ-krediet:
Ieder koophuis in Nederland wordt door de overheid gewaardeerd en krijgt een WOZ waarde. Onder een WOZ-krediet verstaan wij een doorlopend krediet dat alleen beschikbaar is voor eigenaars van een koopwoning. Hierbij is de WOZ-waarde bepalend voor de maximale lening. Er hoeft dus geen taxatie plaats te vinden (en u hoeft evenmin naar de notaris). De rente op een WOZ-krediet is vaak zeer scherp.

Uitleg verschillende vormen van krediet: 

Doorlopend Krediet 
Uitleg doorlopend Krediet
Persoonlijke lening
uitleg persoonlijke lening

Huurkoop / Autofinanciering
uitleg autofinanciering

Creditcard
uitleg creditcard

Roodstand
uitleg roodstand 
  

 

Volg ons